%
 • € 705,-
 • € 500,-

Moeder en vrienden van vlinderkind lopen 5km

 • Looptijd: van 19 mei 2016 tot 1 januari 2017
Doneer nu

Chahrazad Belgharbi

 • Noord-Brabant, 's-Hertogenbosch
 • 37 jaar
 • Vrouw
 • 18/05/2016
 • 19/05/2016
 • € 705,-

Moeder en vrienden van vlinderkind lopen 5km

BrandLoyalty Vestingloop s-Hertogenbosh

Amarissa (20 maanden) uit ’s-Hertogenbosch heeft de huidziekte RDEB, wat staat voor Recessieve Dystrofische Epidermolysis Bullosa. Haar hele lichaam is standaard bedekt met wonden en blaren. De meeste grote wonden bevinden zich op haar handjes en voetjes. Haar mond en slokdarm zijn ook beschadigd. Elke morgen moet ik haar wonden en blaren verzorgen en  behandelen. Als ik ook maar een blaar mis te prikken, dan kan die extreem groot worden en heel veel pijn veroorzaken.  Amarissa heeft constant pijn, het zorgen voor een zo aangenaam en creatief mogelijke verbandwissel is dan ook noodzakelijk. Het is heel moeilijk te geloven dat vandaag de dag anno 2016 nog  steeds geen medicijn is voor deze zeer pijnlijke ziekte.  Maar het is echt zo…  Ondanks deze ziekte wordt Amarissa opgevoedt als een lekker gek, geweldig, vrolijk en dansend meisje.  Amarissa is gek op dansen, ze hoeft maar een kleine intro te horen of ze begint al met haar allesje te dansen, logisch gevolg is dat we dan ook lekker een keer per week naar dansles gaan om met andere kinderen te dansen. En natuurlijk zet ze dan ook meteen een trend in de zaal, schoenen zijn zooo passe, op sokjes dansen dat is veel vrijer. Het is te lief om aan te zien hoe haar leeftijdsgenootjes zich ook gewoon aanpassen aan elkaar, en zo lief zijn voor Amarissa. Ik krijg heel vaak de vraag “ wat kan Amarissa niet? “ en mijn antwoord blijft altijd  hetzelfde, ik kijk alleen naar wat  Amarissa wel kan, ik denk altijd in mogelijkheden die het leven te bieden heeft ipv de beperkingen die de ziekte met zich mee geeft. En laten we eerlijk zijn, je vraagt een gezond kind ook niet wat ze “ niet” kunnen. Vlinderkind Als moeder van Amarissa voel ik me genoodzaakt om iets te doen, ik wil meer bekendheid voor deze ziekte. Dus leek het me leuk om met een groepje vrienden en verpleging op 29 mei as de 5 km vestingsloop in ’s-Hertogenbosch te gaan lopen. We willen gaan lopen om te laten zien dat vlinderkinderen bestaan, dat deze kinderen een medicijn nodig hebben. Deze kinderen hebben net zo veel recht als een ieder om pijnvrij te genieten van hun eerste hapjes, stapjes, en hun ontdekkingsreis als kind, puber en volwassene.

Help us fix their wings, and let them fly just like you and I!

Deel deze geefpagina:

Vlinderkind (Stichting)

Vlinderkind (Stichting) logo

Stichting Vlinderkind heeft als doel het ondersteunen en behartigen van de belangen van mensen met Epidermoysis Bullosa.

lees meer..

Donaties & Widgets

Laatste donateurs

 1. € 30,-22-06-2016anoniem
  Nog opgehaald geld na afloop
 2. € 25,-01-06-2016M. Reschke
 3. € 50,-28-05-2016T. Geldof
  Jullie zijn mn helden❤️❤️❤️Love you
 4. € 5,-27-05-2016anoniem
 5. € 50,-26-05-2016anoniem
  Van Pinokkio x x x
 6. € 10,-26-05-2016A. Werneke
  Succes!!!!
 7. € 25,-26-05-2016J. Wind
  groetjes van Lize (muziek)
 8. € 10,-26-05-2016anoniem
 9. € 25,-25-05-2016S. Hamers
 10. € 50,-25-05-2016H. Hamers
Toon meer donaties

Reacties

Geen reacties

Widget

Hieronder staat mijn donatie widget die hoort bij dit goede doel. Deze donatie widget/gadget kun je toevoegen aan jouw profiel pagina op een community website zoals bijvoorbeeld %s.

Code kopiëeren

Kopiëer de onderstaande gemarkeerde tekst om de widget/gadget toe te voegen:

Blog

De actievoerder heeft (nog) geen blogs gepost.

Chahrazad Belgharbi


Bedankt voor het bezoeken van mijn fondsenwervende pagina
Doneren via Geef.nl is snel, eenvoudig en volledig veilig. Het is ook de meest efficiënte manier om mij te sponsoren: Vlinderkind (Stichting) krijgt je gedoneerde geld sneller dan wanneer ik contant geld ga ophalen. Door online actie te voeren hoef ik dus niet zelf met geld over straat te lopen en komt het geld direct aan bij Vlinderkind (Stichting) zonder dat ik er zelf naar om hoef te kijken. Contant geld dat ik ontvangen heb zal ik alsnog via mijn actiepagina overmaken. Doneer aan mijn actie via iDEAL, Kadobon, PayPal of CreditCard.